Uitlaten

Mijn hondenuitlaatservice werkt als volgt: uw hond wordt opgehaald bij u thuis, er wordt een wandeling gemaakt van 45 – 60 minuten en daarna wordt uw hond weer thuis gebracht. Ik werk op een positieve manier met u hond, zo maak ik bijvoorbeeld geen gebruik van slipkettingen. Dit geldt ook voor alle andere hulpmiddelen tegen het trekken.

Voordat ik u hond(en) ga uitlaten volgt er eerst:

Het kennismakingsgesprek

Nadat u contact met mij heeft opgenomen wordt dit gesprek gepland. Zo leert u mij en ik u en uw hond(en) kennen. Zo kunnen we beiden zien of het klikt met uw hond en met mij, zodat het ook voor u vertrouwd voelt dat ik uw hond ga uitlaten. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat uw hond zich fijn voelt bij mij en het leuk vindt om met mij mee te gaan.

Vervolgens bespreken we het sleutelcontract, de algemene voorwaarden en een vragenlijst die we samen doornemen. Deze kunt u ook op mijn site vinden. We vullen dit samen in of u kunt de lijsten houden, later invullen en ondertekenen en aan mij terug geven.

Daarna volgen de:

Eerste wandelingen

De eerste wandelingen ga ik nog alleen met uw hond. Dit doe ik omdat er een vertrouwensband moet komen tussen uw hond en mij. Ik werk vanuit een positieve benadering: de hond moet mij leuker vinden dan al het andere in zijn omgeving. Hij/zij loopt in het begin ook aan de lijn en zodra ik het gevoel heb dat hij/zij goed genoeg luistert en gesocialiseerd is mag de hond in daarvoor bestemde omgeving even los. Dit herhaal ik met kleine stukjes los lopen en uiteindelijk langer.

Groepswandelingen

Als dat allemaal is gelukt en het gaat goed, dan komt de hond in een groep terecht. Er wordt nooit meer dan een hond per keer aan de groep voorgesteld. De honden worden per keer 45 - 60 minuten uitgelaten.

Prive wandelingen

Kan uw hond echt niet met andere honden, dan wordt hij/ zij alleen uitgelaten ongeveer 30 - 45 minuten voor of na de groepswandelingen. Hier worden passende afspraken voor gemaakt.